Flugor

Zonker
Marabou Streamer
Streamer
Streamer
Tarpon Fluga
Streamer
Streamer

Fiske sugen!!!

ja nu närmar sig helgen med storm steg och då ska det ut på isarna hemma vid, skall prova att is-meta lite gädda dock mest för att stilla fiske suget lite, Längtar tills i vår då man ligger inne i sitt bivvy och väntar på hugg, mycket fiske planer man har för sässongen 2011 och mycket METE <3. Har även lagt upp en ny blogg där ni kan följa mina mete turer http://tettesmete.blogg.se/ .
Där kommer ja skriva om mina mete turer men även om olika beten, riggar och allt vad som hör till.
Tight Lines

Hur det hela började

Mitt första fiske minne är från en sommar för länge sen, jag kanske var 4-5år och det är det enda fisket jag hann uppleva med min farfar, det var jag, pappa och farfar som var ute och metade i en gammal trä eka, Ja kommer inte ihåg hur själva fisket gick men kommer ihåg att det var en trevlig dag.

Senare var det min far som tog med mig ut på is.fiske och många tävlingar i den lokala fiske klubben blev det, pappa tog även ut mig för hederligt abborr mete vid farmors gamla brygga.

Det var även där ja fångade min första gädda, denna fick jag också på metspö då det hade huggit en abborre som släppte lyckades jag kroka en lite gädda istället som hade attackerat abborren.

Lite senare i mitt liv gav pappa mig mitt första haspel-set detta var en abumatic rulle och ett kort litet spö. När jag hade fått detta tog pappa med mig ut i kanoten och lärde mig kasta, jag kommer ihåg min första gädda på spinnspö, det var en sommar dag i en kanot då jag och pappa var ute, jag fick den på ett vass drag som också det var en gåva från min far.

Efter flera turer med pappa började jag även fiska ensam och fann charmen i att sticka ut en sommar dag med sitt fiske spö, men i de tidiga tonåren blev intresset för tjejer och annat roligare och fisket sattes åt sidan. Sedan blev det bara lite gädd fiske från båten på somrarna i några år.

Men då min far fick tillbaka sitt fiske intresse och började fiska utomlands på mer exotiska platser så ville han väl få igång mitt fiske intresse igen så han tog med mig till fiskebutiken och köpte mig ett nytt spö och ny rulle. Detta fick mig ju självklart att bli intresserad igen. Fisket började bli mer ett beroende än hobby och intresset för annat fiske än bara gädd fiske blev ett stort steg i min fiske karriär. Nya fiskekompisar gjorde att man lärde sig nya metoder och mete var något ja verkligen fastnade för i alla dess former.

Min far som har fiskat mycket lärde mig även mer om detta då detta också är något som han är intresserad av, mitt första feederspö och baitrunner rulle fick jag i födelsedags present och sedan dess har detta fisket varit lite utav favorit.

Hösten 2010 började jag en yrkeshögskole utbildning inom sportfiske och många nya fiskekompisar fick man, samt även nya fiske metoder att syssla med. Men eftersom det är mete som är mitt största intresse så är det ju det jag har lagt mest tid på att lära mig mer på.


Min far har vart och är en stor förebild för mig och jag är evigt tacksam för allt han har gjort och för att han har fått mig att njuta av den ädla konsten fiske, Vi har haft många trevliga fiskestunder och kommer ha många till, så med detta inlägget vill jag tacka min far för allt han har gjort och hoppas på många fina fiske pass i framtiden.

 

Tight Lines


Strålande solsken

Ja då var det åter en vecka avklarad på det nya året :) har inte blivit så mycket fiske på senaste tiden då det har varit så kallt, och mycket snö på isen. Men man har ju fått lite tid till flugbindning och fiske planering istället, Men idag strålade solen och helt vind stilla så vi bestämmde oss för att sticka ut och pimpla lite aborre och ev lite sarv. var en härlig dag på isen men fisket var trögt jag lyckades bara lura upp 2 små aborrar och dom andra hade inte något bättre resultat dom.
Nästa helg beger ja mig hemmåt Dalslands skogarna igen och tänkte se om man kunde komma ut på lite is-mete i sina hemma vatten:)
Tight Lines

Vänern

Ja fredagen startade med att klockan ringde 06:30 på tok för tidigt för att vara ledig, men det bara att bita ihop och kliva upp ur sin varma säng. Det sista packades inför en heldag på vänern, sedan blev det att klä på sig och vänta på att Fredrik skulle komma och plocka upp oss. efter att ha packat bilen bar det iväg mot grums. Efter att vi packat ur bilen stack vi ut på isen och kände morgonens sol i ansiktet, vi borrade några hål och gick igenom strategin hur vi skulle ha våra spön. efter att Fredriks spö legat på plats i max 10min högg det, efter en fight kunde han landa en gädda på 7,06kg som också var nytt Pb för han, Stort Grattis. efter att gäddan var återutsatt var det direkt dags igen, denna gången var det Bizipp´s tur och efter en kort fight landades en gädda på ca 3kg, dagen smög sig på snabbt utan några fler hugg för oss tills vi flyttade oss en bit bort då högg det på Jonas spö och en 3kilos gädda landades och strax efter det landade han en lite snipa också. jag fick tyvärr ingen gädda men en härlig dag på isen med trevliga vänner.
I väntan på hugg
Jonas första is-gädda
Tight Lines

Redo för heldag på isen

Ja då var väskan packad, spöna riggade och betesfisk inköpt.
Imorn blir det mitt första is-mete pass efter Gädda och kanske man kan ha turen med sig för engångskull och fånga sin första is-mete gädda, och ev min första Väner gädda? Men det återstår ju att se. har kollat vädret och verkar bli +3´C men dock så kunde det blåsa upp till 8sekund meter och då kan vi inte fiska på platsen vi önskar men vi har sett ut ett i reserv som borde vara mer i lä ifall det blåser.
Tight Lines

Vårkänslor

Ja nu känns det att det inte är en evighet kvar tills det är vår, men det är ju bara början av februari än men snart så :P känner ett stort sug att få sticka ut och meta igen, Men än är inte isen borta så det får nog bli att testa några mer pass efter Lake samt även gädda. Isen börjar släppa på Klarälven nu när det är mild grader så med lite tur kanske man snart kan sticka ut och meta Lake från land igen vilket jag tycker är roligare än is-mete och pimpel.
Har även börjat binda lite gädd-flugor inför vårens gäddfiske, det ska bli spännande och se om man kan få sin första flug gädda i vår, dock kommer jag nog inte lägga ner för mycket på det med tanke på att jag har mycket annat fiske i tankar och planer, ska lägga mycket tid på mete av alla dess slag och att fånga många nya arter.


RSS 2.0