Skåne till helgen:)

Ja det har inte blivit så mycket fiske det senaste:( har haft fullt upp med plugg, just nu har vi Fiskevård med föreläsare från SLU i Umeå, så mycket pluggande blir det:).
Nu i helgen blir det ner till skåne och hälsa på min syster och meta plattfisk:). vi åker från Forshaga på torsdag morgon och stannar och fiskar i det beryktade put & take vattnet Baltak där dom drar många fina regnbågar på 4+ varje år.. Så idag har jag suttit och bundit några nya flugor som jag hoppas ska leda till nytt PB:)
Blev denna och
Dom här tre oliv/svart färgade marabou flugorna
Gjorde även i ordning lite tackel för plattfiske metet

Vissa läger spöna på hyllan när kylan biter till

När kylan biter till är det många som lägger ifrån sig fiske spöna, detta är för mig ofattbart, Det är många som inte kan förstå sig på en när man sticker ut i minus grader och sätter sig och metar en lördagskväll. Jag har dom senaste 2 kvällarna suttit ute och metat Lake i klarälven, med frusna tår men ändå med ett iver i kroppen om hoppet att få fånga sin första Lake, många har sagt till mig att det är för tidigt men jag kan inte låta bli att prova i alla fall, Fredagen gick väldigt fort, jag stack ut till vattnet halv sju och innan jag fått i sista betet så är det mörkt, kvällen flyter på utan hugg, larmet piper några gånger när strömmen tar upp betet men inget hugg, eller jo jag hade ett hugg men det var bara ett hugg sen dog det ut. Så när lördagen kom kände jag att jag måste ge det en till chans klockan gick sakta och kändes som att det aldrig skulle bli kväll men så till slut var klockan sex och då kunde jag inte vänta längre så jag drog på mig varma kläder och drog ner till älven. Det tog inte alls lång tid innan alla beten var i vattnet, kvällen flöt på ganska fort då också och bara några små hugg men inget rejält. Men när man satt där ute i kylan kunde jag inte förstå vad många går miste om när dom inte ger fisket en chans. För mig är det inte att få dom största fiskarna varje gång utan man ska ha trevligt och trivas med det man gör och njuta av stunden, och vetskapen att det närsomhelst kan smälla på en fisk som man får nya historier att berätta om är ju grädden på moset!
Tight Lines

Flugbindning

Blev lite flugbindnig idag så ja tänkte lägga upp lite bilder


Riktiga Klipp

Kolla gärna in pappas auktioner på Tradera
http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=2352853&listtype=Auction
Fina spön och beten

Elfiske-Provfiske m,m

Ja förra veckan höll vi på med olika provfisken vi la i nät i en sjö och kolla, sedan provade vi på elfiske, det var en mycket intressant och lärorik vecka! Ihelgen prövade vi åter jerkbait fiske i sjön lusten, men det gav inget resultat denna gången heller:( tror inte att det kommer bli så mycket fiska i den sjön för mig längre känns trist när man inte får något annat än små gäddor, trots att folk säger att dom har tagit många 10+are där:s.
Men men denna vecka består nästan bara av teori i fiskevård..
Tight Lines

Träning

Ja denne dagen har jag och Lojjs tränat på flugfiske kast:) lärt oss dubbel drag med mera:) känner att en blir bättre och bättre för varje gång, så det e bara att träna mer så ska en nog kunna bli en flugfiskare också.
Vi börjar skolan 17:00 idag föör vi ska ut och lägga i prov nät där vi ska prov fiska.
Tight Lines
Lojjs tränar för fullt:)

En helg full av fiske:)

Ja denna helgen har det blivit ganska mycket fiske men tyvärr utan något bra resultat:( Jag och Tomas var iväg och metade gädda igår, tomas fick en liten gädda men han var nöjd med tanka på att det var hans första gädda på mete:) den högg precis efter att han satt spöet i napp-alarmet och spänt upp linan. efter det var det trögt en stund men sen började det pipa i larmet igen jag gick fra och väntade och då slutade det pipa efter några sek började det igen och ivrig som man var lät jag inte han ta betet ordentligt innan mothugg så jag lyckades inte kroka:(. sen var det helt tyst resten av kvällen. Idag var vi iväg och skulle meta lite betes fisk men dom var inte på hugget för vi fick inte en enda så vi riggade karp spöna och metade efter gädda istället men tyvär gav det inte heller något resultat....Tight Lines
Alexander med En jerk gädda från i fredags:)
Tomas drillar en liten gädda:)

RSS 2.0